Winter in Tirol

Skiën in het Kaunertal, Fiss, Ladis, Serfaus of liever toch Arlberg…

Kaunertaler gletsjer

In het skigebied Kaunertal bevinden zich de skigebieden Kaunertaler gletsjer en Fendels. Skipassen zijn gratis voor kinderen tot 9 jaar.

Van oktober tot mei is het prachtig skiën op de Kaunertaler gletsjer. 54 km goed geprepareerde pistes (makkelijk, gemiddeld, moeilijk).  Over het algemeen genomen is de sneeuw van goede kwaliteit en zijn er korte wachttijden bij de skiliften.

Het gebied is bereikbaar met de auto (ruim 3 kwartier). Tevens rijdt er een ((vanaf 4 daagse skipas) gratis) skibus die vanaf de bushalte in de dorpskern vertrek. Informatie over vertrektijden is aanwezig.

Voor meer informatie: Skigebied Kaunertalergletsjer

De skipas voor het Kaunertal biedt ook de mogelijkheid voor een uitstapje naar het Pitztal (Pitztaler Gletscher en Rifflsee), wel een stevig uurtje rijden.

Ladis-Fiss-Serfaus

Op 13, 16 en respectievelijk 18 km van Kauns bevinden zich de skigebieden Ladis-Fiss-Serfaus. Dit prachtige uitgestrekt skigebied beschikt over 204 km aan pistes, 110 km loipes en 10 km rodelbaan.

Een skipas is gratis voor kinderen tot 5 jaar.

Vanaf Kauns is het gebied in 15 minuten met de auto bereikbaar. Tussen Fiss en Serfaus bevindt zich een parkeerplaats van waar u direct via de Waldbahn in het gebied terecht komt.

Voor meer informatie: Skigebied Serfaus-Fiss-Ladis

Fendels

Fendels (8 minuten met de auto) is een klein familie skigebied dat ook in het hoogseizoen relatief rustig is. Voor ieder is hier echter wat wils. Naast mooie blauwe en rode pistes vindt u hier ook een uitdagende zwarte piste. Fendels is bereikbaar met de skibus die vanuit het dal vertrekt. Deze rijdt tot Ried. Hier vertrekt de gondel naar het skigebied.

Voor meer informatie: Skigebied Fendels

Wanneer u van verschillende skigebieden gebruik wenst te maken is de SCHI6-pass een aanrader. Hier kan behalve in de skigebieden Ladis-Fiss-Serfaus ook geskied worden op de Kaunertaler gletsjer, Fendels, Nauders en Venet (Zams).

Ook in de buurt zijn de skigebieden Ischl/Samnaun, Kappl/See en zelfs Ski Arlberg is vanuit St. Anton goed bereikbaar. Leuk om een keer te bezoeken zijn de kleinere skigebieden net over grens in Italië (Schöneben en Haideralm).