Zomer in Tirol

Zon en prachtige vergezichten, zonder de drukte van het massa toerisme.

Burcht Berneck

Burcht Berneck is een middeleeuwse burcht aan de oostelijke rand van Kauns op een hoogte van 1076m. Naar het zuiden toe is de burcht gebouwd op een rotswand die 130 meter naar beneden in het dal van de Faggenback valt. Naar het westen toe is een steile helling die naar beneden in het Kaunertal valt.

Strategisch is de burcht van gering belang. Waarschijnlijk diende de burcht ter bescherming van de verkeersweg over de Pillerhöhe.

Na veel eigenaren gehad te hebben werd de burcht uiteindelijk in 1976 door de Innsbrucker architect Ekkehard Hörmann opgekocht. Deze zorgde ervoor dat de burcht tussen 1977 en 1983 werd gerenoveerd. De renovatie van de burchtkapel kwam pas in 1987 gereed. Hierdoor werd burcht Berneck van de ondergang gered.

De burcht Berneck is in de zomermaanden geopend ter bezichtiging. Bezichtigingen met gids vinden op vrij- en zaterdagen plaats om 10.00 en 11.00 uur.

De rondleiding duurt een uur en vindt uitsluitend in het Duits plaats. De burcht is niet op eigen initiatief te bezichtigen.

Meer informatie via de link: Burg Berneck

Kaunertaler gletsjer

In de winter is het prachtig skiën op de Kaunertaler gletsjer. Ook de zomer is het echter een bezoek waard. De route er naar toe voert u langs de Weissee en prachtige vergezichten op de gletsjers.

Eenmaal boven is het leuk om een kijkje te nemen in een echte gletsjerspleet. Het is hier, logischerwijs, koud en vochtig. Warme kleding bij de hand is handig.

Voor meer informatie: Kaunertaler gletsjer

Natuurpark Kaunergrat

Samen met het Kaunertal en Pitztal vormt Fliess het natuurpark Kaunergrat. Het natuurpark is uitgestrekt met zijn maar liefst 5332 hectare, welke voornamelijk een typisch hooggebergte landschap is.

Niet zonder reden voelt de steenbok zich dan ook erg thuis in deze regio. Ruim 1000 exemplaren leven er in dit gebied. Het is dus best mogelijk dat u tijdens een wandeltocht ineens oog in oog staat met deze prachtige beesten.

De zomer staat vol van activiteiten: van wandelen, mountainbiken tot actieve klettersteige. Ook zijn er info- en fotopoints in het natuurpark te vinden en is er rekening gehouden met bezoekers van jong tot oud!

In 2007 werd het Naturparkhaus Kaunergrat geopend. Dit is het hoofdgebouw en bezoekerscentrum van het natuurpark Kaunergrat. Met een museum, een restaurant en schitterend panoramaterras is dit naturparkhaus het bezoek meer dan waard.

Klik hier voor meer informatie over Natuurpark Kaunergrat

Sommerberg Fendels

In het skigebied Fendels is voor kinderen ook in de zomer veel te beleven. Vanaf de parkeerplaats bij Erlebnishotel Fendels kunt u naar een kleine waterspeelplaats lopen. Hiervoor is geen liftkaart nodig (en dus gratis). Meer vertier is boven op de berg. Bij restaurant Sattelklause bevindt zich een grote speeltuin met water, klimtoestellen, trampolines, schommels, glijbanen, etc.

Voor de weg naar beneden is de Mountaincart een aanrader. Kinderen tot 10 jaar kunnen met een ouder op het wagentje (€ 8,00).

Voor meer informatie: Sommerberg Fendels

Zams/Venet

Wanneer u gebruik maakt van de Summercard Gold is de Bergbahn Zams/Venet een leuk uitje. Vooral met kinderen is de afdaling van het Bergstation naar het Middelstation een leuke wandeling. Langs de route zijn verschillende activiteiten te doen, maar kunt u ook genieten van een prachtig uitzicht. De gondel gaat 2x per uur op het hele en halve uur naar boven en beneden. Alleen op het hele uur wordt echter gestopt op het Middelstation. Vanaf Bergrestaurant Alm Stube is het nog ongeveer 20 minuten lopen naar het Middelstation. De afdaling van het Bergstation naar de Alm Stube kost ongeveer 1- 1,5 uur.

Voor meer informatie: Zams/ Venet

Zwemmen

Met de ‘Summer card’ kunt u gratis zwemmen in Freibad Ried (zwemmeer) en het zwembad van Prutz.

Ook leuk is een bezoek naar het kleine zwemmeertje Schnadiger Weiher. Deze is het best per auto bereikbaar. Rij hiervoor naar Kaunerberg. In het dorp slaat u rechtsaf. De weg gaat vrij snel over in een gravel pad. Rij door tot een open ruimte waar u kunt parkeren. Volg vanaf daar de bordjes richting Schnadiger Weiher. Vooral wanneer het al een tijd warm is geweest, is zwemmen daar leuk. Wanneer dit niet het geval is, kan het water er erg koud zijn. Evengoed is het een prachtige plek om te wandelen.

Op een regenachtige dag is het leuk om te gaan zwemmen in QuellAlpin in Feichten. Haus Aifnerspitze Kauns is partner van QuellAlpin. Op vertoon van uw Gastenkaart/ vermelding dat u gast bent van Haus Aifnerspitze, krijgt u korting op uw entree.

Summercard

Van onze beheerder ontvangen onze ‘zomergasten’ na het invullen van de ‘Gästenkarte’ de Summercard. Op vertoon van deze kaart krijgt u gratis of tegen gereduceerd tarief toegang tot verschillende activiteiten. Deze kaart is naar wens uit te breiden tot de ‘Summercard Gold’. Zie voor meer informatie het boekje ‘Summercard’ dat aanwezig is in het huis of bekijk de informatie via de link: Summercard